Din tid er det, der tæller

Din tid er det, der tæller

Mobilen hjælper os hver eneste dag. Den har gjort vejen til kunderne kortere, og vi kan være endnu mere effektive omkring det, der betyder noget for vores forretning. Men mobilen kan også stjæle vores tid, hvis vi ikke er opmærksomme.

Vi bruger i gennemsnit 8,6 år af vores liv på mobilen. Er tiden, du bruger, tiden værd?

Vi tjekker mobilen som det første

Vi bruger skærme på alle tider af døgnet. Over en fjerdedel af os tjekker mobilen som det allerførste om morgenen. I gennemsnit spiser vi danskere aftensmaden foran en skærm 3 dage om ugen, og hver sjette dansker tjekker sin mobilen de fleste eller alle nætter.

(Kilde: Radius CPH for Telia via Norstat)

(Kilde: Radius CPH for Telia via Norstat)

Graf over statistik. Spørgsmål: Tager du nogensinde bevidste pauser fra dine skærme. Svar: 18% ja, hverdag, 14% ja de fleste dage, 19% ja nogle dage, 22% ja men sjældent, 23% nej aldrig og 5% ved ikke.

(Kilde: Radius CPH for Telia via Norstat)

Skærmpauser gør godt

Selvom det er svært at skære ned, tager mange af os faktisk allerede aktive pauser fra skærmene – og hver femte dansker gør det dagligt. Skærmpauser er gode for vores helbred. De giver plads til at fokusere. Og vi føler os både mere tilstede og mere produktive, når vi tager skærmpauser.

Vær bevidst om din tid på mobilen

I en travl hverdag fyldt med distraktioner, har det aldrig været vigtigere at vurdere, hvordan vi bruger vores tid. De fleste af os mennesker bruger nemlig mere tid på skærme, end vi er bevidste om*.

Et hurtigt og stabilt netværk har gjort det nemmere at drive vores forretning, men vores tid kan også hurtigt forsvinde foran skærmen.

Med et enkelt klik kan vi skabe stor værdi for en kunde, og på et splitsekund kan vi have brugt timer på noget, der fjernede fokus fra det vigtige.

Din tid er din egen.
Brug den på det, der betyder noget for dig.

*Kilde: Rosen, L. D., et al. (2013). Computers in Human Behavior.

Sundhedsstyrelsens anbefalinger

Sundhedsstyrelsen har lavet en række anbefalinger, for at sikre at vores skærmforbrug ikke påvirker vores mentale og fysiske helbred negativt.

De anbefaler blandt andet:

  • Brug ikke skærm op til sovetid
  • Vær opmærksom på dit forbrug af sociale medier, og hvordan brug af skærm påvirker din trivsel
  • Brug tid væk fra skærmen og husk at være fysisk aktiv

Læs alle deres anbefalinger herinde: Sundhedsstyrelsens anbefalinger om skærmbrug.