Smartphone

Man hører begrebet smartphone alle steder, men hvad er det og hvad betyder det?

Hvad er en smartphone?

Smartphones er ikke noget nyt, som man skulle tro, men begrebet smartphone er først de seneste par år begyndt at blive brugt for alvor.

Det var tilbage i 90´erne hvor de første smartphones kom frem, den mest kendte var nok IBM´s Simon. Den kunne ikke meget, men dengang var folk meget forundret over, hvad den kunne og kunne ikke vente på, hvad mon deres mobiltelefon kunne 20-25 år ude i fremtiden.

Ordet smartphone, betyder en mobiltelefon, hvor man som bruger, kan ændre indholdet af nogle dele i mobiltelefonen, fx programmer/apps, samt at kunne ringe fra den.

I dag kan vi næsten ikke forestille os at købe en mobiltelefon uden at kunne installere Angry Birds eller vores netbank på. Der er mange hundredetusinde app´s derude, og der bliver ved med at komme flere.

Hvad fremtiden byder for smartphones, er meget svær at gætte på. Vil de have fleksible skærme, blive holografiske, indbygget i vores hænder eller vil begrebet smartphone udgå for ordet super smartphone?

Hos Telia arbejder vi hårdt for at kunne tilbyde vores kunder de de nyeste og bedste smartphones på markedet!
Se vores store udvalg

Apps

App´s er mere eller mindre det, der definerer, hvad du kan med din smartphone, samt hvor underholdende den er. Apps er små programmer, du kan installere via internettet, såsom Google Play eller Apple Store. Nogle koster penge, andre er gratis. De gratis er normalt reklame baseret, så mens du bruger app´en vil du også se reklamer.

Vær opmærksom på at mange app´s bruger internettet, når de bruges, så hvis du ikke har data med i dit abonnement, kan du få en meget høj regning.
Find nogle spændende og sjove app´s på Telia´s app side
Besøg App´etizer

Styresystemer (OS)

For at din mobiltelefon kan tænde og slukke, fortage opkald osv. skal der være noget software tilstede. Softwaren gør det muligt for dig at navigere rundt på din mobiltelefon og bruge den nemt. Det stykke software, der giver dig mulighed for det, hedder et styresystem eller operating system (OS). Du kender dem måske bedre som Android, iOS, Windows Mobile? Der findes mangle flere, men de tre bliver brugt mest i verden.